Bel mij gerust! 0546 - 74 57 66

Verkeersongevallen

U staat er gelukkig niet dagelijks bij stil maar toch kan ons allemaal een verkeersongeval overkomen. U neemt deel aan het verkeer en wordt het slachtoffer van een aanrijding. Wanneer de veroorzaker van het ongeval een automobilist is, kan zijn/haar WA (wettelijk aansprakelijke) verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Het voertuig moet immers WA verzekerd zijn.

Is de automobilist echter niet verzekerd dan kan het Waarborgfonds Motorverkeer onder bepaalde omstandigheden uitkomst bieden.

Ook in situaties waarbij u zelf een ongeval veroorzaakt en schade oploopt bestaat de mogelijkheid uw schade vergoed te krijgen. Dit is het geval wanneer u zelf een SVI (Schadeverzekering Inzittenden) heeft afgesloten. Naast de SVI is er ook een SVO (Schadeverzekering Opzittenden). Deze verzekering is van toepassing op bestuurders van een motor of motorfiets. Wellicht is het verstandig om uw polis op dit punt nog eens goed te raadplegen om er zodoende achter te komen of u wellicht toch over een SVI/SVO beschikt.

Kinderen, voetgangers en fietsers genieten in het Nederlands recht op basis van 185 WVW een bijzondere bescherming. Zo heeft een kind onder de 14 jaar al snel recht op een volledige schadevergoeding ondanks eventuele eigen schuld.

Neem gerust contact met mij op, zodat ik u over het bovenstaande verder kan informeren.